Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Noord-Cyndriƫ

 

Cyndrische Wouddraak

De enige drakensoort die in Cyndriƫ voorkomt. Jonge dieren kunnen makkelijk tam gemaakt worden en werden vroeger vaak als wapen gebruikt in oorlogen.

Pargel

Pelsdiertje met een bijzondere fascinatie voor blinkende voorwerpen.

Eenhoorn

Al even mythisch als zeldzaam. De eenhoorn is een goddelijk dier, onder de vleugels van de god Svastico.

Sarcass

Een witte hemelslang afkomstig uit Tarvas Nergal (De Zwarte Wereld). Zeer bloeddorstig en sterk. Heeft geen ogen, maar wel een bijzonder goed gehoor.

Grondtrol

Nachtelijk wezentje, dat in kolonies leeft onder de grond in bosrijke gebieden. Komt vooral in het zuiden voor. Een hele kolonie kan een mens in amper een minuut volledig opvreten.

Cornox

Cornox zijn emanaties van de demon Garth. Ze zijn bijzonder sterk en snel en kunnen verticaal op muren klimmen. Voor Lystar zijn het de perfecte wapens om in zijn leger in te zetten.