Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Talen

 

 

Oud-Cyndrisch

Oud CyndrischHet oud-cyndrisch is, net als de meeste belangrijke talen op Zuid-Sepira, afgeleid uit de Elfentaal en leeft voort in de namen van Cyndrische steden en dorpen. Namen als Padwen, Brunland en Langerthorn zijn oud-cyndrische samenstellingen.
Klik op de vlag voor een beknopte lijst met aantal belangrijke oud-cyndrische woorden.

Oud-Dunstrisch

Oud DunstrischHet oud-dunstrisch lijkt in vele opzichten op het oud-cyndrisch, maar kent grote invloeden uit het Prygisch.

Klik op de vlag voor een beknopte lijst met een aantal belangrijke oud-dunstrische woorden.

Elfentaal

ElfentaalDe Elfentaal is de oudste taal op het hele Zuid-Sepirische continent en heeft een grote invloed gehad op de belangrijkste talen die er vroeger gesproken werden. Overal in Zuid-Sepira vind je woorden en namen terug die rechtstreeks of onrechtstreeks uit de Elfentaal afstammen. Het is een heel rijke en sierlijke taal die tot op heden nog steeds gesproken wordt onder de Elfen.

Klik op de vlag voor een beknopte lijst van een aantal belangrijke woorden in de Elfentaal.