Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Dunstrië


Vlag Sardenië

De Sardeniërs zijn een oorlogszuchtig volk. Alles in Sardenië draait om oorlog en macht en het vergaren van zoveel mogelijk grondgebied. Sardeense kinderen worden al op heel jonge leeftijd bij hun ouders weggehaald om een militaire opvoeding te krijgen. Sardenië heeft dan ook een van de grootste en best getrainde legers van het hele continent.

Aangezien de Sardeniërs steeds geprobeerd hebben om verschillende landen te veroveren, kunnen ze bij andere volkeren niet op veel sympathie rekenen. Dat de Sardeniërs alleen staan, wordt nog eens benadrukt door het feit dat ze op een eiland wonen en geen echte buurlanden hebben.

Sardenië

Sardenië kent geen provincies zoals de meeste andere landen. Alles wordt geregeld vanuit de hoofdstad Massala, waar koningin Caribda aan het roer staat, de dochter van de gevreesde koning Arak. Koningin Caribda vaart echter een meer vredelievende koers dan haar vader en er is voor het eerst hoop dat Sardenië ooit vrede zal kennen.

Belangrijke plekken in Sardenië zijn de hoofdstad Massala, de haven Astino, de onherbergzame Noordelijke Keten en de verboden vallei Bortana, waar volgens legendes de poort naar de Onderwereld ligt.

Sardeniërs in de boeken

Humbert, Steffan, Tago, koningin Caribda

Leuze

"Moed, glorie"