Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
Sander

SanderLeeftijd: 13
Rijdier:
Amaris, een bruine merrie
Wapen: boog en zwaard

Taryn is de zoon van een prostitué uit de Dunstrische stad Conwynheim. Op negenjarige leeftijd verkoopt zijn moeder hem aan de zwervende huurling Caldric, in de hoop dat hij de jongen kan opvoeden.

Taryn is gehard door het leven, maar hij kan nog altijd lachen en gedraagt zich als iedere normale tiener, tot ergernis van zijn leermeester Caldric. Hij is moedig en trouw. Maar het leven heeft hem ook geleerd om achterdochtig te zijn en soms laat hij zich wel eens meeslepen door afgunst of jaloezie en kan zelfs de meest hechte vriendschap daaronder leiden.

Hij is dapper en trouw, intelligent en open. Hij blijft kalm in moeilijke situaties, maar gaat nogal snel bij de pakken zitten. Hij is vriendelijk en weet dat je vaak meer bereikt met een glimlach dan met een gevecht.
Taryn is een gevoelige jongen en luistert liever naar het zingen van de eenhoorns dan te oefenen met zijn zwaard. Hij is daarentegen wel een uitstekend boogschutter, met een vaste hand en een haviksoog. Een talent, dat door zijn leermeester schromelijk miskend wordt.