Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
Sander

SanderLeeftijd: 12
Rijdier: Brendan, een witte hengst
Wapen: zwaard, dolk


Sanders echte naam is Alfwyn Gwendorn. Hij is wees en woont bij zijn oom Brendan in een afgedankte treinwagon. Hij is net het eerste middelbaar begonnen en zijn grootste zorgen zijn wiskunde en gym. Zelfs in zijn wildste dromen kan hij niet vermoeden dat hij de kroonprins is van het grote koninkrijk Cyndrië en dat zijn volk ongeduldig op zijn komst wacht. Oom Brendan traint Sander al jaren in het zwaardgevecht en de jongen weet dan ook prima zijn mannetje te staan wanneer hij in een wereld komt waar blanke wapens de wet uitmaken.

Sander is een dromer, intelligent en moedig. Gaat door het vuur voor zijn vrienden en neemt zijn verantwoordelijkheid als er iets misloopt. Van zijn vader, koning Ransad Gwendorn, heeft hij een gouden hart en een groot rechtvaardigheidsgevoel geërfd. En dat maakt van hem een geboren troonsopvolger.

Sander laat zich maar al te vaak meeslepen door zijn gevoelens in plaats van zijn verstand te laten spreken; iets wat zijn vader, koning Ransad Gwendorn, fataal werd.