Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
Sander

SanderLeeftijd: 37
Rijdier: Nergal, een zwarte hengst
Wapen: zwaard

Het is moeilijk te geloven dat de hardvochtige Caldric ooit een levenslustig kind was. Aan zijn onbezorgde leven kwam echter heel vroeg een eind toen zijn ouders voor zijn ogen werden vermoord. Hij zwerft een poos rond en wordt in huis genomen door de beroemde krijger Silmar Dohn.

Reeds op heel jonge leeftijd getraumatiseerd, heeft Caldric zich afgeschermd van zijn gevoelswereld. Hij is een eenzaat die alles en iedereen wantrouwt.

Caldric is dapper en een virtuoos zwaardvechter. Hij wordt nogal snel kwaad en is egocentrisch ingesteld (alles wat hij doet is in zijn voordeel). Ook wanneer hij beslist om Sander te helpen, denkt hij aanvankelijk alleen maar aan het geld en aan de eer en glorie die hem zullen te beurt vallen. Niettemin heeft hij ontzettend veel ervaring en wijsheid op gebied van krijgskunst en dat maakt van hem een machtige bondgenoot.