Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
Sander

SanderLeeftijd: 87
Rijdier: Vonkje, een Cyndrische wouddraak

Berik is een kabouter van de Nezin stam uit het woud van Endarin. Hij is slechts 11 centimeter groot en met zijn 87 jaar nog erg jong. Kabouters worden immers drie keer zo oud als mensen.

Reeds als kind getuigt hij van een nieuwsgierigheid die andere Nezin niet hebben. Dit tot onbegrip van zijn ouders en zijn beste vriend Iuri. Hij durft meer dan andere Nezin en wordt door de meesten als roekeloos bestempeld. Maar anderen vinden dat hij meer moed heeft dan de doorsnee Nezin. Vandaar zijn bijnaam, "Berik de dappere"; een naam die hij met trots draagt.

Wanneer Berik 54 is, besluit hij weg te trekken uit het Nezin dorp. 33 jaar lang zwerft hij door Cyndriƫ en beleeft het ene avontuur na het andere, om uiteindelijk stomweg in de klauwen van een stel barbaren te vallen, die een stalen traliebal om hem heen smeden. Gelukkig zijn Sander en Taryn er om hem te redden.

Vlak voor zijn vertrek duidt Sander Berik aan als drakenmeester. Sindsdien neemt Berik trouw de zorgen over Vonkje op zich. De kabouter en de draak krijgen al snel een hechte band. Met Beriks stuurkunst en Vonkjes vuuradem, zijn ze een onverslaanbaar wapen.
Zoals gezegd, is Berik moedig, slim en vooral nieuwsgierig; meer dan goed voor hem is. Dit brengt hem vaak in benarde situaties.