Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
Sander

SanderLeeftijd: 236
Wapen: magie

Astraea was ooit tovenares aan het Cyndrische hof en goed bevriend met de koning en de koningin. Ze speelt een belangrijke rol bij het in veiligheid brengen van de kroonprins.

Astraea is bijzonder wijs en ervaren en staat in nauw contact met de natuur. Ze kan natuurkrachten concentreren om ze dan met volle geweld weer los te laten. Door het bundelen van energie kan ze een machtig en dodelijk wapen creëren.

Astraea is trouw aan Cyndrië, aan de koning en uiteraard ook aan de kroonprins, Sander. Ze is in zekere zin zijn mentor en misschien ook wel de moeder die hij nooit heeft gehad. De heks is een betrouwbare bondgenoot, klaar om te hulp te schieten, wanneer dat nodig is.