Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook
De vallei van de Goden

Elfenblauw op Facebook

Elfenblauw - De banneling
Uitgeverij Abimo Sint-Niklaas
394 pagina's
Cover: Annemieke Groenhuijzen
Thema: fantasy
ISBN 97 890 5932 8990
Eerste druk: september 2012


Prijs: €19,95

‘De handen van de Meervoudige hebben zich bij het monster van Kelan geschaard.
Detoras is gevallen en tienduizend dozijnen wachten op de terugkeer van de Zwarte Tovenaar door het bloed van de Elfenvriend.
Brynward valt vóór de eerste sneeuw.
Oude vijanden worden bondgenoten of allen zullen ten onder gaan.’

Zo luidt de voorspelling van het Orakel van Elsyn.
Donkere wolken pakken zich samen boven Zuid-Sepira. Lystar staat met een leger van nooit geziene omvang klaar om het hele continent opnieuw in een donker tijdperk te storten.
De twaalfjarige Cyndrische kroonprins Sander en zijn vrienden wacht de gewichtige taak om het mythische Elfenvolk en hun oude vijand, de Sardeniërs, te overtuigen om aan hun kant te strijden. Alleen dan kan een leger op de been gebracht worden dat sterk genoeg is om Lystars reusachtige invasiemacht het hoofd te bieden. Het wordt een race tegen de klok vol gevaren en beproevingen, en verrassende ontmoetingen...