Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Noord-Cyndrië


Elfenvlag

 

Het oudste en meest mythische koninkrijk van het hele continent is de stadstaat Barkan-Silnaris (de stad van Silnaris), aan de voet van de gelijknamige berg in het Grote Woud van Lund, in het verre zuiden van Cyndrië. Het Elfenvolk woont al vele eeuwen in deze stad die helemaal gebouwd werd uit withartsteen en wordt geleid door de Elfenkoningin. Diep in de berg Silnaris ligt een tweede stad met de legendarische mijnen van de Elfen. Daar wordt het waardevolle withart ontgonnen en heel af en toe stoot men op het zeldzame en magische Elfenblauw. De grootste steen van Elfenblauw ooit gevonden werd geslepen en verwerkt in het Juweel van Silnaris, een van de meest magische voorwerpen in Barkan-Silnaris.

Het Elfenvolk kent verschillende rassen, die elk hun eigen taak hebben. Als Elf kun je dus niet beslissen om krijger te worden, je wordt als krijger geboren. De Elfenrassen variëren van de stoere Krijgselfen, tot de kleine, gevleugelde Boodschapperelfjes.

Onder elkaar spreken Elfen nog steeds de oeroude Elfentaal, waar de meeste andere talen op het continent uit afgeleid werden.

De Elfen zijn zeer vredelievend, maar om hun stad te verdedigen beschikken ze niettemin over een machtig Elfenleger. De Elfen hebben zeer oude, maar bijzonder effectieve wapens, die reeds in menig gevecht het tij deden keren.

Elfen in de boeken

De Elfenkoningin, generaal Parapalem, Myandra

Leuze

"Svip tuje cerra at nevaste savas silvania"
volg je hart en luister naar de wijsheid van de natuur