Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Dunstrië


Vlag Dunstrië

Het koninkrijk Dunstrië is steeds een trouwe bondgenoot geweest van Cyndrië. Door samenwerking zijn ze er steeds in geslaagd om de invasies van de Sardeniërs af te slaan. Dunstrië wordt begrensd door Cyndrië in het westen, Prygië in het zuiden en Detoras in het oosten. De kust in het noorden ligt aan de Oceaan der Zuchten. De belangrijkste havenstad is Okan in de provincie Nordness.

Dunstrië telt vijf belangrijke provincies: Nordness, Ostwanwyk, Solwyn, Landwyn en Sylvania. Deze laatste twee zuidelijke provincies zijn nog grotendeels onontgonnen gebied. Grote wouden en hoge bergketens met onmetelijke ravijnen en kliffen staan garant voor een avontuurlijke reis.

NCyndrië

Belangrijke plekken in Dunstrië zijn de hoofdstad Brynward, de haven Orestia en de steden Conwynheim en Berghaym. Meer zuidelijk wordt het landschap gedomineerd door de machtige Vallei van de Goden, die vele wonderlijke geheimen heeft.

Dunstrië is grotendeels gespaard gebleven van Farlogs invasie. Farlog was echter zo slim om de hogepriester Lystar aan het Dunstrische hof te laten infiltreren, om de macht van koning Dumas van binnenuit uit te hollen.

Dunstriërs in de boeken

Taryn, Cedran, Tuwana, Lystar

Leuze

"Geboren in bloed, gesterkt in eendracht"