Home Elfenblauw 1Elfenblauw 2Elfenblauw 3Elfenblauw 4BoekenKaartenDownloadsLestips
Over de auteur

Johan VandeveldeJohan Vandevelde verdiende zijn sporen in de televisiewereld alvorens zich volledig op het schrijven van jeugdboeken te storten. Zijn debuutroman 'De Tijdspoort', over een jongen uit de toekomst, die in het jaar 1999 terechtkomt, sleepte meteen de prijs van de Limburgse kinderjury in de wacht. Zijn tweede boek, 'Na het Licht', werd bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Het was pas met zijn fantasy-epos 'Elfenblauw' dat Johan Vandevelde bekendheid verwierf.

MEER LEZEN...

Word lid van de Elfenblauw pagina opFacebook

Noord-Cyndrië


Vlag Cyndrië

Het koninkrijk Cyndrië is een van de grootste van het Zuid-Sepirische continent. Het wordt begrensd door Dolan in het westen, Hesdyr in het zuiden en Dunstrië in het oosten. De kust in het noorden ligt aan de Oceaan der Zuchten. De belangrijkste havensteden situeren zich echter in de Irgische zee in het oosten en in Bonder, in het westen.

Cyndrië telt zeven belangrijke provincies: Lund, Crass, Ingoldt, Thalaan, Brunland, Endarin en Elsyn. De meeste mensen wonen in Noord-Cyndrië. Het zuiden, dat slechts de twee provincies Lund en Elsyn omvat, bestaat grotendeels uit onherbergzame en vulkanische gebieden, met uitzondering van het Grote Woud van Lund, waar het Elfenkoninkrijk Barkan-Silnaris ligt.

NCyndrië

Belangrijke plekken in Cyndrië zijn de hoofdstad Nyamh, de steden Langerthorn en Thalaan en de havensteden Xand, Cephal en Bonder.

Cyndrië heeft vele oorlogen gekend. De recentste zijn de Sardeense oorlogen en de invasie van Farlog en zijn leger Witte Monniken.

Cyndriërs in de boeken

Sander, Katya, Astraea, Caldric, Berik, Iuri, Singhyld

Leuze

"Vrijheid in eer en rechtvaardigheid"